Buitensporig zoekt helpende handen voor 2015

Buitensporig zoekt helpende handen voor 2015

De voorbije 10 jaar heeft Buitensporig zich actief ingezet voor de Rijsenbergbuurt en de wijk Sint Pieters Buiten. Het verminderen van de grootte van de projectontwikkeling langs de Fabiolalaan was daarbij het belangrijkste streven. Verschillende wegen hebben we bewandeld: constructieve vernieuwende voorstellen, ludieke acties, petities,…. Ook de komende jaren blijven we de belangen van de wijken verdedigen.

Voor het nieuwe werkingsjaar 2015 zoeken we helpende handen en denkende geesten voor volgende opdrachten:

·         Wie wil zijn schouders zetten om een projectvoorstel uit te werken voor de tijdelijke invulling van de braakliggende gronden langs de Fabiolalaan? Er zijn ideeën voor volkstuintjes, stadslandbouw, speeltuin, kunstproject... De wijken zijn vragende partij, de stad Gent voorziet financiering voor goede projecten.

·         We zoeken buurtbewoners die architecturale voorstellen van de verschillende bouwprojecten willen evalueren of zelf een ontwerp maken. De nieuwe gebouwen langs de Fabiolalaan moeten niet alleen functioneel, maar ook mooi zijn.

·         Wie helpt ons met lay-outen, grafisch ontwerpen en schrijven van teksten? Wie kan foto’s en filmpjes maken over de ontwikkelingen in de wijken?

·         Koken kost geld, acties en procedures voeren ook. Wie helpt Buitensporig fondsen te verzamelen om verder op te komen voor een leefbare en duurzame buurt?

 

Wie zoeken we?

Wijkbewoners van de Rijsenbergbuurt of de wijk Sint Pieters Buiten die mee willen werken aan leefbare wijken, een beheersbare mobiliteit en een aangepast project Gent Sint Pieters.

Hoe?

Stuur een mail naar reageer@buitensporig.be waarin je aangeeft welke opdracht je wil opnemen. Wij nodigen je dan uit voor een gesprek.