Persbericht 13/5

Persbericht 13/5.

Meer dan 30 bewoners van de Suzanne Lilarstraat tekenen bezwaar aan tegen de verkavelingsaanvraag van het Gentse Stadsontwikkelingsbedrijf voor de ontwikkeling van een nieuw project op het einde van de Fabiolalaan.
Op korte termijn (2020) komen daar meer dan 350 woningen verdeeld over 5 torengebouwen. Deze nieuwe woonwijk draagt de naam Rinkkaai.

De voorziene torens van 10 tot 19 verdiepingen hoog zullen de bezonning van de woningen in de Suzanne Lilarstraat en aan het Marathonplein sterk verminderen, zo blijkt uit de schaduwstudie.
Bovendien staat de vergunning zoals ze nu voorligt toe dat bredere torens worden gebouwd dan toegelaten volgens het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP). Het RUP bepaalt immers dat enkel slanke torens van niet meer dan 25 meter breed mogen worden gebouwd. Eén van de voorziene torens is bijna 35 meter breed!
En ook het Gentse Bestuursakkoord moet eraan geloven. De Gentse coalitiepartners spraken in 2014 af dat deze torens maximaal 60 meter hoog zouden worden. In deze nieuwe plannen gaat men naar 70 meter.
Buitensporig rekent erop dat het stadsbestuur zijn eerdere engagementen aanhoudt en de plannen aanpast.

Zie ook de schaduwstudies: 
Studie 1 
Studie 2