Persbericht Buitensporig - Bouwvergunning Stationstuinen vernietigd

Persbericht Buitensporig

 

Bouwvergunning Stationstuinen vernietigd

 

Eind april heeft de Raad voor Vergunningsbetwistingen de aanvraag voor het bouwen van de “Stationstuinen” vernietigd. Tegelijk verklaart de Raad de onderliggende verkavelingsvergunning voor de gehele stadsontwikkeling onwettig.

Nieuwsbrief najaar 2021

Beste sympathisant van Buitensporig,

Na 2 jaar inactiviteit wordt terug gewerkt aan het station; hoe ziet de planning voor de komende jaren er uit? Ook voor andere projecten langs de Fabiolalaan zijn er nieuwe plannen voorgesteld: de opvolger van de Stationstuinen, het LCI en Rinkkaai. Alledrie grote projecten die zowel in hun bouwfase als achteraf veel impact zullen hebben op onze buurt.

Door de Covid-maatregelen is het nog steeds niet eenvoudig om elkaar in levende lijve te ontmoeten. Met deze nieuwsbrief brengen we jullie op de hoogte.

Blijf Buitensporig steunen. Het merendeel van het opzoekwerk doen we zelf, in uitzonderlijke gevallen doen we beroep op juridische adviseurs. Je kan je bijdrage storten op rekeningnummer BE16 9796 4685 1474 van Buitensporig.

Met vragen kunnen jullie steeds terecht bij reageer@buitensporig.be

Dirk en Lieven

ONZE INVULLING VAN EEN KLIMAATBEWUSTE WIJK

Actualisatie Masterplan Publieke Ruimte, Klimaatrobuuste wijk”, Project Gent Sint-Pieters (“PGSP”)

Als buurtverenigingen volgen wij de ontwikkeling van de “Actualisatie Masterplan Publieke Ruimte" van nabij. Zeker het luik "Klimaatrobuuste wijk”, die de principes en krachtlijnen voor de ontwikkeling PGSP voor de komende decennia moet vorm geven, spreekt ons erg aan.

Nieuwsbrief augustus 2020

Beste buurtbewoners, Nu het door de CORONAmaatregelen niet mogelijk is om samen te komen, knopen we terug aan met de oude gewoonte van een Buitensporig Nieuwsbrief. Buitensporig doet al jaren aan buurtwerking door zijn inzet voor de biomarkt op het Maria Hendrikaplein en de HOVELING. Verder in deze nieuwsbrief brengen we jullie op de hoogte van de geplande werken aan het station en langs de Fabiolalaan.
Bij vragen kunnen jullie steeds terecht bij reageer@buitensporig.be

Lees hier de nieuwsbrief.

Stand van zaken & gesprek met 3 experten in samenlevingsopbouw

Body: 

Kom op dinsdag 4 juni naar de vergadering van Buitensporig en verneem wat er aan het gebeuren is in en rond het Project Gent Sint Pieters.

We gaan in gesprek met 3 experten in samenlevingsopbouw: Sven Devisscher en Greet De Brauwere van HOGENT en Riet Steel van SAM vzw.

In zone B langs de Fabiolalaan zullen 300 nieuwe woningen gebouwd worden, zij geven hun visie over hoe nieuwe wijken zich best ontwikkelen.

Buurtcomité BuitenSporig nodigt je uit, want …

Body: 

Buurtcomité BuitenSporig nodigt je uit, want …
een update dringt zich op. Waarom wordt de Diamond (B1) er precies niet mooier op? Waarom verzet de stad zich tegen de inrichting van het Gebouw A2? Hoe ver staat het met de Rinkkaai? …
Kom op woensdag 12 december naar de vergadering van BuitenSporig en verneem wat 2019 brengt voor onze buurt en het project Gent Sint-Pieters.

Locatie: 
Patijntjesstraat 27
9000 Gent
België

Minder geld voor Gent Sint Pieters

Minder geld voor Gent Sint Pieters

Toen het ontwerp voor het Station Gent Sint Pieters van het bureau Eurostation werd gepresenteerd kon men vaststellen dat er sprake was van schaalvergissing. Iedereen met wat gezond verstand kon onmiddellijk concluderen dat dit voorstel zou leiden tot zware budgetoverschrijding. Dit is ook de realiteit geworden! Nu maakt Burgemeester Termont zich boos dat de NMBS het project gaat aanpassen. Hij vergeet dat het stadsbestuur akkoord ging met een oversized project en ook een bouwvergunning heeft afgegeven.

verkiezingsdebat Waarheen met onze buurt?

Body: 

verkiezingsdebat
woensdag 26 september 2018 om 20 uur
Atheneum Voskenslaan • Zaal Studi’O • Voskenslaan 60 • Gent
V.U. Piet Dedecker • Sint-Denijslaan 78 • Gent – Ontwerp: Danny Dobbelaere (Grafijn)
Waarheen met onze buurt?
We stellen de vraag aan:
• Astrid De Bruycker (SP.A)
• Tom De Meester (PvdA)
• Isabelle Heyndrickx (CD&V)
• Tine Heyse (Groen)
• Christophe Peeters (Open VLD)
• Ronny Rysermans (N-VA)
Moderator
Els Van Heuverzwyn (Radio2)
Programma:
19.30 uur: Deuren open

Pagina's