Infovergadering BuitenSporig op 5 november, Steun het bezwaar van BuitenSporig tegen de geplande nieuwe hoogbouw

Infovergadering: maandag 5 november 2012 om 20u in de bovenzaal van het Sint-Paulusparochiehuis (Patijntjestraat 27)

U bent vast ook ontgoocheld over de aanblik van de Link, de eerste toren op het project Gent Sint-Pieters. Om erger te voorkomen willen wij samen met u bezwaar maken tegen:

1. de bouwaanvraag voor de ‘Diamant’

2. de verkavelingsvergunning (nog 2 hoge torens)

3. het gebrek aan open en groene ruimte

1. Men wil aan de Koningin Fabiolaan (B1) het nieuw Oost-Vlaams hoofdkantoor voor ING-bank optrekken, de zogenaamde ‘Diamant’. Voor Buitensporig voldoet dit gebouw niet aan de synthesenota voor die zone:

-

het wordt veel te hoog (40 meter) en komt tegenover de laagste huizen in de Fabiolalaan

-

de architectuur is niet-aangepast en zal vloeken met de daarachter geplande mastodont van de NMBS

-

er is een overdadig gebruik van glas, niet de meest energiezuinige manier van bouwen

-

het sluit niet aan bij de plannen voor de B-zone.

2. Tussen de “slanke” Link en de plaats waar de ‘Diamant‘ is gepland komen er nóg twee torens, één van 90 en één van 60 meter. De gebouwen zijn bestemd voor bewoning. Jammer genoeg zullen de nieuwe bewoners en de bestaande bewoners van de Fabiolaan in de schaduw van de Link en een betonwoestijn terechtkomen. BuitenSporig ijvert voor kwaliteitsvol wonen.

3. De A-zone wordt veel dichter bebouwd dan voorgespiegeld in de synthesenota. Het geplande groene lint doorheen het project is beschamend. BuitenSporig ijvert voor meer open en groene ruimte.

BuitenSporig heeft u nodig!

Steun BuitenSporig om onze wijk leefbaar te houden. Kom naar de vergadering. Breng uw buren mee. Alléén lukt dit BuitenSporig niet. Het openbaar onderzoek voor de ‘Diamant’ loopt tot 14 november 2012. Onze reactie op de gebouwen van 90 en 60 meter kunnen nog invloed hebben.

Euro Immo Star coördineert de werken en privé-projectontwikkelaar Sofa, eigenaar van de grond, bouwt het kantoor. Opnieuw blijkt de eerste bekommernis van deze “anonieme” bouwers allesbehalve de leefbaarheid van de wijk te zijn.

Kom dus op maandag 5 november van 20 tot 22 uur met velen naar het Sint-Paulusparochiehuis, Patijntjestraat 27.

Datum: 
maandag, 5 november, 2012 - 20:00
Locatie: 
Patijntjestraat 27
9000 Gent
België