Archief

BOUWVERGUNNING QUEEN TOWERS VERNIETIGD

Afgelopen week werd aan het buurtcomité BuitenSporig gemeld dat de Raad voor Vergunningsbetwistingen (RVVB) de stedenbouwkundige vergunning voor de oprichting van de Queen Towers of A5 op de site van het project Gent Sint-Pieters heeft vernietigd.
Wij situeren deze vernietiging even. Op 29 april 2014 schorste de RVVB de door de deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen afgeleverde vergunning voor de bouw van de Queen Towers langs de Koningin Fabiolalaan (zie foto's). Diezelfde Raad heeft die bouwvergunning nu ook vernietigd. De vergunning bestaat dus niet meer.

Wie en waarom?

Voor duurzame wijken rond het station Gent Sint-Pieters
Het buurtcomité Buitensporig is een open, politiek niet gebonden groep van geëngageerde buurtbewoners uit de Rijsenbergwijk en Sint-Pieters-Buiten.
We komen op voor de beide wijken en volgen vooral de ontwikkelingen van het project ‘Gent Sint-Pieters’ op.
We bestuderen de plannen kritisch, stellen alternatieven voor en ondernemen gepaste acties.

Stand der Werken

Zone A
A2: beroep bij provincie oost-vlaanderen ingediend door Buitensporig, beslissing provincie op 7/5/15; naar RVV op 20/6/15; bouw gestart en ruwbouw klaar januari 16. Beslissing RVV: wachten; voor tweede deel van gebouw A2 (appartementen) zou er bouwaanvraag zijn ingediend (KBG), Tine Heyse gaf na concert Krop in de Keel aan dat er nog niets op college was geweest.

A5: schorsing door RVV, cassatieberoep bij RVState en verderzetting van procedure. Uitspraak in 2016?

Bouwvergunning Queen Towers vernietigd

Nadat de Raad voor Vergunningsbetwistingen op 29 april 2014 de door de deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen afgeleverde vergunning voor de bouw van de Queen Towers (zie foto) langs de Koningin Fabiolalaan schorste, heeft die Raad die bouwvergunning nu ook vernietigd. De vergunning bestaat dus niet meer. Het is nu aan de deputatie, die opnieuw moet beslissen over onze bezwaren, die, wat Buitensporig betreft, overeind blijven.

Infosessie van buurtcomité buitensporig

Body: 

Wanneer? Woensdag 19 oktober om 20u.
Waar? Parochiezaal Sint-Paulus (Patijntjesstraat 27)

Wij starten met Steven Vanden Bussche, BELGA-journalist. Hij brengt ons een overzicht van de rol van OPTIMA in de Gentse stadsontwikkelingsprojecten en in het Project Gent Sint-Pieters in het bijzonder.

En verder …

- stand van zaken van de lopende projecten: Diamant, LCI en Queen Towers

- de eerste plannen voor het project Rinkkaai aan het einde van de Fabiolalaan

Locatie: 
Patijntjesstraat 27
9000 Gent
België