Archief

Algemene vergadering en voordracht Trui Maes

Body: 

Algemene vergadering en voordracht Trui Maes Op vrijdag 8 juni houdt BuitenSporig de eerste algemene vergadering van dit jaar. Wij geven kort een stand van zaken van wat er aan het gebeuren is in en rond het Project Gent Sint Pieters. Voorafgaand geeft Trui Maes van VIBE een toelichting over duurzame wijken. Afspraak in de St. Pauluskring, Patijntjesstraat 27. We starten om 20 uur (einde 22.00). VIBE VZW verzamelt en verspreidt informatie over gezond en milieuverantwoord (ver)bouwen.

Locatie: 
Patijntjesstraat 27
9000 Gent
België

Lentedrink bioMARKT

Body: 

Lentedrink bioMARKT
Op 3 juni trakteert BuitenSporig op de bioMARKT (op het Maria Hendrikaplein).
Van 11 tot 13 uur ben je van harte welkom om met ons een glas te drinken en te genieten van het optreden van “Les Somnambules”.

Verkiezingsdebat

Body: 

Verkiezingsdebat
(Woensdag 26 september, 20:00u tot 22:30u)

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan, en om ons goed voor te bereiden is er weer een verkiezingsdebat, samen met onze buren van Sint-Pieters-Buiten.

verkiezingsdebat Waarheen met onze buurt?

Body: 

verkiezingsdebat
woensdag 26 september 2018 om 20 uur
Atheneum Voskenslaan • Zaal Studi’O • Voskenslaan 60 • Gent
V.U. Piet Dedecker • Sint-Denijslaan 78 • Gent – Ontwerp: Danny Dobbelaere (Grafijn)
Waarheen met onze buurt?
We stellen de vraag aan:
• Astrid De Bruycker (SP.A)
• Tom De Meester (PvdA)
• Isabelle Heyndrickx (CD&V)
• Tine Heyse (Groen)
• Christophe Peeters (Open VLD)
• Ronny Rysermans (N-VA)
Moderator
Els Van Heuverzwyn (Radio2)
Programma:
19.30 uur: Deuren open

Buurtcomité BuitenSporig nodigt je uit, want …

Body: 

Buurtcomité BuitenSporig nodigt je uit, want …
een update dringt zich op. Waarom wordt de Diamond (B1) er precies niet mooier op? Waarom verzet de stad zich tegen de inrichting van het Gebouw A2? Hoe ver staat het met de Rinkkaai? …
Kom op woensdag 12 december naar de vergadering van BuitenSporig en verneem wat 2019 brengt voor onze buurt en het project Gent Sint-Pieters.

Locatie: 
Patijntjesstraat 27
9000 Gent
België

Nieuwjaarswensen 2018 & nieuws

 

Beste sympathisanten van Buitensporig,

Vlak voor het eind van januari, nog net op tijd om jullie beste wensen en een goede gezondheid voor 2018 te wensen.

Deze week heeft de Raad voor Vergunningsbetwistingen uitspraak gedaan in het dossier van de verkavelingsvergunning: ze heeft ons beroep verworpen. De Raad vindt dat er in zone A drie torens kunnen gebouwd worden en niet twee, zoals wij in het Ruimtelijk Uitvoeringsplan lazen. We betreuren deze beslissing van de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

Minder geld voor Gent Sint Pieters

Minder geld voor Gent Sint Pieters

Toen het ontwerp voor het Station Gent Sint Pieters van het bureau Eurostation werd gepresenteerd kon men vaststellen dat er sprake was van schaalvergissing. Iedereen met wat gezond verstand kon onmiddellijk concluderen dat dit voorstel zou leiden tot zware budgetoverschrijding. Dit is ook de realiteit geworden! Nu maakt Burgemeester Termont zich boos dat de NMBS het project gaat aanpassen. Hij vergeet dat het stadsbestuur akkoord ging met een oversized project en ook een bouwvergunning heeft afgegeven.