Rijsenbergwijk zegt neen tegen doorgaand verkeer

Op 12 april werd Buitensporig ontvangen door schepen Temmerman: we mochten bijna 260 handtekeningen afgeven tegen doorgaand verkeer via de Timichegtunnel. Zo hopen we de verkeersoverlast van doorgaand autoverkeer in de hele Rijsenbergwijk te beperken. De voorbije maanden verzamelden we meer dan 260 handtekeningen alleen al in de Rijsenbergstraat, de Aaigemstraat, Frans De Potterstraat en de Tenderstraat.

Het stationsproject plant ingrijpende veranderingen in de verkeersbewegingen in de wijken rond het Station. De nieuwe weg van de R4 naar het station zal een gigantische verkeersstroom genereren. In de ochtend- en avondspits zullen duizenden auto’s de Sint-Denijslaan moeten kruisen om zo, onder de sporen door, in de ondergrondse parking te duiken.
Er bestaan plannen om minstens tussen 2010 en 2015 de tunnel rechtstreeks via een verbindingsweg te laten aansluiten op de Fabiolalaan. De kans is dan ook groot dat het doorgaand verkeer door de Rijsenbergstraat en de omliggende straten zijn weg zal zoeken naar de binnenstad. Bovendien zijn er geen verkeersmaatregelen voorzien voor de aansluiting van deze weg op de Fabiolalaan.

Schepen Temmerman nam, namens het college van Burgemeester en schepenen, de handtekeningen in ontvangst en stelde dat de leefbaarheid van de buurt steeds haar zorg is geweest. Ze gaf aan dat het schepencollege tegen eind deze maand een beslissing in dit dossier zal nemen.

We danken iedereen die zijn naam onder onze petitie heeft gezet!