Laat van je horen: inspraak over verkeer in de stationswijken

Het stationsproject plant ingrijpende veranderingen in de verkeersbewegingen en de parkeermogelijkheden in de stationswijken!

Aan één kant van het spoor zal via de nieuwe invalsweg vanaf de E40-R4 een gigantische verkeersstroom worden gegenereerd. Op de piekuren zullen duizenden auto's naar het hart van de wijk worden gebracht. Het ziet er naar uit dat deze nieuwe weg - waarvoor meer dan 14.000 m² bos moest sneuvelen - ook buiten de piekuren druk zal worden gebruikt. En ook aan de andere kant van het spoor zal veel verkeer door de wijken naar de zeer grote parking met meer dan 2700 parkeerplaatsen worden geleid.

Bovendien wil men het parkeerconcept, óók voor bewoners en hun bezoekers, grondig veranderen (er duiken nieuwe termen op zoals "car free housing" voor stadsbewoners).

Omwille van de inspraak plant het project een Dialoogcafé waarin ze in gesprek gaat met de bewoners van de wijk. De uitnodiging werd níet (overal) gebust. We bezorgen de uitnodiging daarom in extremis nog eens in bijlage. Indien u wenst in te schrijven, laat u dan niet afschrikken door de uiterste inschrijvingsdatum.

Uitgangspunt van het gesprek wordt onder andere de nota die u ook in de bijlage van deze email vindt. Belangrijke lectuur voor wie wil weten wat binnenkort realiteit kan worden voor onze wijk.

Schrijf zeker nog in voor deze wel heel belangrijke bijeenkomst. Indien dit toch niet meer mogelijk is, dan kan u de Werkgroep Sint-Pieters-Aaigem  en BuitenSporig (reageer@buitensporig.be) ook al uw opmerkingen, vragen en suggesties doorgeven. Wij nemen die niet alleen die bewuste namiddag mee, maar zullen ze ook opvolgen. Op die manier kunnen we er hopelijk voor zorgen dat er niet alleen naar ons geluisterd wordt, maar dat onze opmerkingen ook in het nieuwe verkeersafwikkelings- en parkeerplan worden opgenomen. Nu wordt bepaald hoe onze toekomst er binnenkort definitief uitziet.

Zondag 18 april van 14.00 tot 17.30 uur in het Koninklijk Atheneum (Voskenslaan 60, 9000 Gent). Inschrijven kan via Gentinfo: 09 210 10 10 (van 8.00 tot 19.00 uur).