Bouwaanvraag voor de bouw van een grootschalig studentencomplex

We stellen vast dat er sinds medio augustus een nieuwe bouwaanvraag voor de bouw van een grootschalig studentencomplex in de Roosakker/Sint-Denijslaan werd ingediend. Wij hebben echter grote bezwaren tegen dit project.
Een studentencomplex dat, op termijn, naar schatting aan minstens 250 studenten huisvesting wil bieden. Onze bezorgdheid over dit project is groot omdat het zo grootschalig is en omdat het zo'n enorme impact zal hebben op onze wijk.

Lees ook het bezwaarschrift!bezwaarschrift buurtbewoners 2013- v2

De schaal waarop men dit wenst te doen is BuitenSporig, en zelfs nog groter dan bij de eerste aanvraag twee jaar geleden. Men plant in de eerste fase alleen al tot 6 bouwlagen hoog te bouwen en 150 studenten te huisvesten.
Om de omvang van het project te verdoezelen, wordt de aanvraag in twee delen opgesplitst. In een tweede fase worden waarschijnlijk nog eens tot 100 studentenkoten aan de Roosakker gebouwd. Dat zou het totale aantal studenten in het complex optrekken tot ongeveer 250
Dit betekent voor alle naaste bewoners een totaal verlies van privacy; de studentenwoningen zullen rechtstreekse inkijk hebben op slaapkamers, livings en tuinen. De waarde van de omliggende huizen daalt. We verwachten veel geluids- en parkeeroverlast. Het hele perceel wordt onderkelderd, de muur van de loods die nu de tuinen afsluit wordt een flink stuk naar beneden gehaald waardoor de kansen op inbraak gevoelig stijgen. Enzovoort…
Maar niet alleen voor de omwonenden, ook voor u als buurtbewoner zal er overlast zijn. Of u zich zal storen aan deze mastodont, zes en vier verdiepen hoog en afgewerkt met felrode en groene metalen lamellen, laten we nog in het midden. Het feit is dat veel studenten tegenwoordig een auto hebben, er op het complex geen parkeerplaatsen voorzien zijn, en de studenten dus ergens in de buurt zullen parkeren.

Nog belangrijker voor de buurt is het precedent dat dit gebouw maakt. U weet op welke schaal er gebouwd wordt aan de overkant van het spoor, en net als alle andere buurtbewoners hoopt u ongetwijfeld dat de hoogbouw bij dat ene gebied blijft. Onze buurt bestaat uit gewone huizen van twee à drie verdiepen. Flatgebouwen van zes verdiepen zijn hier niet op hun plaats. Maar het gebied rond het station is een aantrekkelijke buurt voor projectontwikkelaars, en als dit grootschalige studentencomplex er komt, worden toekomstige grote projecten steeds makkelijker goedgekeurd.

Help ons protesteren tegen dit project! U kan bijgevoegde modelbrief gebruiken. U kan hem ook  hier elektronisch opvragen. Schrijf in de eerste plaats stedebouw aan, zij verwerken de protesten tegen de bouwaanvraag. Maar ook andere kanalen kunnen nuttig zijn. Suggesties zijn zeker welkom: kunt u zelf bijdragen met (juridisch/politiek) advies, laat het zeker weten!
Let op: haast is geboden! Protesten tegen de bouwaanvraag moeten vóór 18 september verstuurd zijn!

Wij hopen met alle buren samen dit project terug te kunnen brengen tot een gebouw dat minder ingrijpende gevolgen zal hebben voor onze woonkwaliteit.