Dit is geen toren!

Dit is geen toren!

Queen Towers

Vandaag heeft de Oost-Vlaamse deputatie beslist dat de zogenaamde Queen Towers vlakbij het station Gent Sint Pieters geen torens zijn. Buitensporig reageert verbaasd op deze beslissing.

Buitensporig had beroep aangetekend tegen de beslissing van het Gentse stadsbestuur voor de bouw van 2 woningtorens, de zogenaamde Queen Towers. De impact van deze torens op de Rijsenbergwijk is immers onaanvaardbaar groot, de schaduw neemt gedurende 6 maanden alle zonlicht van de Fabiolalaan weg en valt in de winter tot anderhalve kilometer ver in de wijk.

Deze 2 torens voldoen ook helemaal niet aan het ruimtelijk uitvoeringsplan, waar maar 2 torens voorzien zijn op deze plaats. Het gebouw voor de Vlaamse administratie is de eerste toren. De deputatie omschrijft in haar beslissing dat de Queen Tower geen toren is, aangezien hij onder de 45° regel valt.

Buitensporig roept de projectontwikkelaar OPTIMA dan ook op dit gebouw, waarvoor al volop reclame gemaakt wordt, te veranderen in Queen paviljoen. Tegelijk kan OPTIMA in haar advertenties er op wijzen dat de eerste 10 verdiepingen van dit gebouw rechtstreeks uitkijken op de sporen. Een verwittigde koper is immers goud waard.