Archief

Onze Schaduwstudies voor het gehele jaar.

Met de beperkte middelen die we hebben, gebruikmakend van Google Earth, Google sketchup en YouTube, hebben we schaduwstudies voor het gehele jaar gemaakt.
De studies zijn niet perfect. De omliggende bebouwing is niet mee gesimuleerd. De door ons gekende bouwvolumes van het project zijn op een luchtfoto geplaatst, en de schaduwen worden daarop geprojecteerd.
Desondanks geeft dit een zeer goed beeld van hoe die schaduwen de buurt gaan beïnvloeden.
Het wordt, zeker in de herfst en wintermaanden een stuk donkerder in onze buurt.

Bezwaarschrift aanvraag stedenbouwkundige vergunning A5 (de zogenaamde Twin Towers)

BuitenSporig blijft gaan voor een project op mensenmaat met minder torens , meer zon en meer groen en minder beton in de buurt.
Tot 22 januari loopt een openbaar onderzoek over een bouwaanvraag voor 2 torengebouwen (A5) die naast het seinhuis zullen worden gebouwd. De torens zullen 90 en 69 meter hoog worden. De impact op de wijk is enorm.
Buitensporig heeft met duidelijke argumenten de bouwaanvraag voor de Diamant kunnen tegenhouden. Ook deze keer hebben we een bezwaarschrift opgesteld. Onze voornaamste argumenten zijn:

De schaduwstudie waarvan 'men' niet wil dat we die zien.

De schaduwstudie waarvan 'men' niet wil dat we die zien. Volgens Mvr. L De Cock (woordvoerster NV SOFA op de Infovergadering A5) "omdat het in de winter toch overal donker is". Ik schrijf dit de 13e januari 2013 aan het begin van de middag. In de winter dus, genietend van een mooi zonnetje dat door het raam naar binnen schijnt. Zo donker is het nu dus nog niet Mvr. L. De Cock. Maar dat gaat het wel worden als de torens er komen.

Infopunt beantwoordt vragen Sint-Denijslaan

Jarenlangs leven naast de werf van de eeuw brengt heel wat vragen, zorgen en frustraties met zich mee. Zo ook voor de bewoners van de Sint-Denijslaan. Enkele bewoners van het stuk tussen de Voskenslaan en de nieuwe verbindingsweg verzamelden vorige zomer in de buurt alle vragen, frustraties en opmerkingen die bij bewoners leefden. Deze werden gebundeld in thema’s. Namelijk: parkeren, kiss&ride, spoorberm, vuilnis, werkzaamheden, fietsen, autoverkeer, kruispunt Voskenslaan/St-Denijslaan, kruispunt Timicheg, treinen en stationsomgeving.

Pagina's