Archief

Bedenkingen bij nietigverklaring procedure

Zoals u weet zijn een aantal buurtbewoners van de stationswijk een procedure bij de Raad van State gestart tegen bepaalde onderdelen van de werken aan het station Gent Sint-Pieters.
 

Nieuwsbrief nr. 15

Door hier te klikken vindt u de nieuwsbrief nr. 15 van Buurtcomité Buitensporig.

Inhoud:

1. De elegante dame met karakter..., maar zonder naam


2. Rijsenbergwijk zegt neen tegen doorgaand verkeer


3. De Buurtcomités op gesprek bij de burgemeester


4. Nieuws uit de klankbordgroep

Ban doorgaand verkeer via de nieuwe tunnel

Mogelijks heeft u al bezwaren ingediend tegen het openstellen van de nieuwe tunnel onder de sporen (t.h.v. de sporthal aan de Sint-Denijslaan) voor alle autoverkeer naar de Rijsenbergwijk. Hoe meer mensen zeggen dat die tunnel moet doodlopen in de parking, hoe meer kans dat de stad dit standpunt volgt. Tot 27 april 2010 kunt u ook via de website www.projectgentsintpieters.be uw mening geven rond de aangekaarte mobiliteitskwesties. Indien je je mening nog kwijt wil, rest er dus niet zo veel tijd meer.

Auditoraatsverslag vernietigingsprocedure station gent sint-pieters

Vorige vrijdag hebben wij de auditoraatsverslagen in de vernietigingsprocedure tegen de twee stedenbouwkundige vergunningen (aanleg ringweg/parking enerzijds en aanleg vernieuwd stationscomplex anderzijds) ontvangen. De auditeur adviseert de verwerp van het beroep.
Wij zullen echter in beide procedures tijdig een verzoek tot voortzetting indienen.

Rijsenbergwijk zegt neen tegen doorgaand verkeer

Op 12 april werd Buitensporig ontvangen door schepen Temmerman: we mochten bijna 260 handtekeningen afgeven tegen doorgaand verkeer via de Timichegtunnel. Zo hopen we de verkeersoverlast van doorgaand autoverkeer in de hele Rijsenbergwijk te beperken. De voorbije maanden verzamelden we meer dan 260 handtekeningen alleen al in de Rijsenbergstraat, de Aaigemstraat, Frans De Potterstraat en de Tenderstraat.

De megatoren van 90 meter

Gisteren werd op de Klankbordgroep het winnend ontwerp voor het eerste kantoorgebouw aan de Koningin Fabiolalaan voorgesteld, door arch. Mauro Poponcini (A’pen). De toren is 90 meter hoog. De vergunningsaanvragen zouden voor september zijn, de eerste steenlegging voor december, de oplevering voor 2013.
de-link2

Pagina's